η ελληνική εκδοχή
Ετικέτες;
Καλημέρα,
χρωστάω μια απάντηση για το τι είναι το TCF. Το γαλλικό αντίστοιχο του αμερικάνικου TOEFL. Ένα τεστ γλωσσομάθειας δηλαδή, που το αποτέλεσμα μετράει επί 100% και σου εξασφαλίζει γρήγορα κάποιο επίπεδο γλώσσας αν δεν προλαβαίνεις να δώσεις άλλα πτυχία.
Το επίπεδο C1 που αναφέρεται είναι αφορά στα DALF. Αν δεν κάνω λάθος αντιστοιχεί στο παλιότερο Sorbonne II. Όπως καταλαβαίνετε το επίπεδο που ζητείται είναι υψηλό.
Καλή συνέχεια
Κική
Permalink Απάντηση από τον/την Charikleia Tom στις 13 Δεκέμβριος 2011 στις 9:52 Καλημέρα,
Να σε διορθώσω Κική μου και να πω ότι το επίπεδο C1 είναι το αντίστοιχο Sorbonne 1 (δεν ξέρω να σου πω για τα Dalf) και το Sorbonne 2 είναι επίπεδο C2. Εδωσα σχετικά πρόσφατα και γι αυτό το λέω. Το Sorbonne δηλαδή σε καλύπτει σε επίπεδο γλώσσας, ειδικά αν έχεις το Sorbonne 2.
Θα ήθελα να ρωτήσω όμως και κάτι διαδικαστικό. Ξέρετε τι έγγραφα συνήθως ζητάνε για την εγγραφή; Φαντάζομαι σίγουρα αντίγραφο πτυχίου και αναλυτική, ισως και πιστοποιητικό γέννησεως; Και να φανταστώ ότι όλα αυτά τα έγγραφα θα πρέπει να είναι μεταφρασμένα από το Υπουργείο Εξωτερικών. Το ρωτάω για να μαζέψω τα έγγραφα και τη μεταφραση τους πριν το Φλεβάρη που θα ξεκινήσουν οι εγγραφές ώστε να μην τρέχω τελευταία στιγμή.
Ευχαριστώ.
Χαρά
Καλημέρα,
Χαρά πολύ καλά κάνεις και με διορθώνεις, γιατί από τότε που πήρα τα πτυχία εγώ έχουν αλλάξει όλα και δεν έχω επαφή. Το ωραίο είναι ότι μου τα εξηγούσε μια φίλη καθηγήτρια γαλλικών και πάλι τα μπέρδεψα :))
Από ότι θυμάμαι τώρα για τα διαδικαστικά (και πάλι με επιφύλαξη γιατί έχουν περάσει χρόνια) εμένα μου είχαν ζητήσει και απολυτήριο. Το ίδιο μου είχαν ζητήσει και στη Σορβόννη όταν ζυνέχισα, παρά το ότι είχα τα τπυχία της Σχολής του Λούβρου. Υποθέτω ότι μπορεί να το ζητήσουν κι αυτό, παρά το ότι είναι 2ος κύκλος σπουδών.
Οπωσδήποτε μεταφρασμένα από κάποια έγκυρη αρχή. Εγώ τα είχα μεταφράσει στο γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσ/νίκης. Μπορεί κανείς να ρωτήσει και σε κάποιο γαλλικό προξενείο ή στη γαλλική Ακαδημία στην Αθήνα (οδός Σίνα νομίζω) για μεγαλύτερη σιγουριά.
Φιλικά
Κική
Καλησπέρα!
Ευχαριστώ και εγώ για τις χρήσιμες πληροφορίες αν κ δε συμμετέχω στη συζήτησή σας!
Ήθελα να ρωτήσω, τι γίνεται σε περίπτωση, εγώ συγκεκριμένα, που δώσω εξετάσεις το Μάιο και άρα θα περιμένω για τα αποτελέσματα! Ήξερα, επίσης ότι γίνεται δεκτό και το Β2,ειδικα Β2 Sorbonne,για το οποίο και προετοιμάζομαι! Δε θα μπορώ να φύγω άμεσα όπως έχω στόχο??
Φιλικά
Άντα
Καλησπέρα,
Άντα θα πρέπει να το ρωτήσω συγκεκριμένα.
Η αλήθεια είναι πως είμαι λίγο εκτός των τεστ γλώσσας,
γιατί πριν φύγω είχα πάρει την επάρκεια και δεν είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα.
Ίσως χρειαστεί να δώσεις το TCF ώστε να μην χάσεις χρόνο.
Θα ενημερώσω σχετικά μόλις έχω απάντηση.
Φιλικά
Κική
Καλησπέρα!
Έχω δώσει στο παρελθόν το TCF και το αρνητικό του είναι ότι αναλόγως τη βαθμολογία
σε κατατάσσουν οι ίδιοι σε κάποιο επίπεδο!
Ευχαριστώ πολύ πάντως για τν προθυμία!
Φιλικά
Άντα
Καλημέρα,
ναι Άντα, είναι ακριβώς έτσι.
Το ίδιο συμβαίνει όμως και με άλλες χώρες (Αμερική, Αγγλία). Σου δίνουν μία ποσοστιαία βαθμολογία και αναλόγως σε κρίνουν.
Πάντως εχθές διαβίβασα την ανησυχία όλων για το επίπεδο της γλώσσας και ζήτησα να γίνουν πιο σαφείς. Αναμένουμε απάντηση λοιπόν :))
Φιλικά
Κική
Ευχαριστώ πολύ!!
Θα περιμένω λοιπόν!
Φιλικά
Άντα
Καλησπέρα,
η ακριβής απάντηση που λάβαμε για το TCF είναι η παρακάτω:
"Le TCF (test de connaissance du Français) comporte 6 niveaux de compétence : du niveau A1 au niveau C2 (soit du niveau 1 au niveau 6).
L’exigence de l’Ecole du Louvre est le niveau C1 ou niveau 5 (Supérieur).
Si vous souhaitez plus d’informations sur le TCF, vous pouvez consulter le site du CIEP".
Το CIEP είναι πολύ κατατοπιστικό και μπορεί να κατεβάσει κανείς σε pdf διάφορα αρχεία.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει κατοχυρώσει κανείς τις γνώσεις του στα γαλλικά πριν την υποβολή του ντοσιέ (αυτό το βρίσκω λογικό).
Φιλικά
Κική
© 2012 Created by Kostas Arvanitis.
Με την υποστήριξη του