η ελληνική εκδοχή
Καλησπέρα!
Εργαζομαι σε μουσείο που ανήκει σε σύλλογο (Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου) με συμβαση ορισμένου χρόνου ως επιστημονικη συνεργατιδα- ξεναγός. Στη διάρκεια της συμβασης μου σχεδιάσα και πραγματοποίησα εκπαιδευτικα προγραμματα. Η ερωτηση μου αφορά τα πνευματικα δικαιώματα, τι γίνεται στην Ελλάδα, μπορώ να τα κατοχυρωσω στο όνομα μου; Υπάρχει καποια νομοθετική ρυθμιση; σε περιπτωση απολυσης μου τι γινεται, μένουν στο μουσειο και συνεχίζονται απο κάποιον άλλο; (δεν πληρωθηκα επιπλέον για τη δημιουργια των προγραμματων και δεν έιχε προβλεφθει κατι αναλογο στη σύμβαση μου)
Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρόνο σας!!!
Νατάσα
Ετικέτες;
Permalink Απάντηση από τον/την Νατάσα Μιχαηλίδου στις 12 Δεκέμβριος 2011 στις 18:23 Μια πρώτη αρχή θα ήταν να δεις τι λέει η σύμβασή σου. Λογικά εκεί θα διευκρινίζεται σε ποιον ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα γενικότερα της δουλειάς που εκτελείς στο φορέα. Στις συμβάσεις έργου, που γνωρίζω καλύτερα, τα δικαιώματα συνήθως ανήκουν στο φορέα. Αλλά λες ότι ήταν τα προγράμματα που έφτιαξες ήταν πέρα από τα καθήκοντα που προβλέπονταν στη σύμβασή σου. Οπότε καλύτερα να απαντήσει και κάποιος ειδικότερος...
Νατάσα
Καλές γιορτές
© 2012 Created by Kostas Arvanitis.
Με την υποστήριξη του