Μουσειολογία

η ελληνική εκδοχή

Καλησπέρα!!!

ενδιαφέρομαι να  δωσω εξετασεις για το ΠΜΣ μουσεικες σπουδες κ χρειαζομαι καποια προτεινομενη βιβλιογραφια απο τους παλιοτερους ισως φοιτητες.

μεσα στο φορουμ εχω βρει καποια θεματα για το πρωτο υποχρεωτικο μαθημα εισαγωγη στην μουσειολογια, φυσικα οποια αλλη πληροφορια και βοηθεια σχετικα θα ηταν ευπροσδεκτη.

στο επιλογομενο μαθημα με ενδιαφερουν τα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ , κ σε αυτο θα ηθελα καποια προτεινομενη βιβλιογραφια κ ισως καποια θεματα.

περιμενω με αγωνια την βοηθεια σας γτ πρεπει να ξεκινησω διαβασμα!!!!!

ευχαριστω πολυ

Προβολές: 387

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Καλησπέρα

Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΜΣ Μουσειακές Σπουδές. Εγώ έδωσα Αρχαιολογία- Ιστορία - Ιστορία τέχνης, αλλά θα ρωτήσω συμφοιτητές που έδωσαν παιδαγωγικά και μέσα στις δυο -τρεις επόμενες ημέρες, μπορώ να στείλω προτεινόμενη, απλή και όχι χαοτική βιβλιογραφία για τα παιδαγωγικά. Η τάση πάντως είναι και στις εξετάσεις και μετά στα μαθήματα να συνδέονται τα παιδαγωγικά με τη μάθηση και την εκπαίδευση στα μουσεία, π.χ. σχέση μουσείου και σχολείου, η σημασία και ο ρόλος του μουσειοπαιδαγωγού, σύγχρονες θεωρίες μάθησης, ο κονστρουκτιβισμός στα μουσεία. Σε τέτοια ζητήματα να εστιάσεις.

Σαπφώ

Σαπφω , σε ευχαριστω πολυ!!!!

θα περιμενω με αγωνια τις "ανακαλυψεις" σου!!!!

Σαπφώ καλημέρα!

Επειδή και εγώ σε ιστορία θα προτιμήσω να εξεταστώ, μπορείς να μου στείλεις ένα..."μπούσουλα";

Θα με βοηθούσε πολύ!!

σε χαιρετώ,

Λουκία

Αγαπητή Matini,
Μιας και είμαι πρωτοετής στο μεταπτυχιακό και έδωσα στα παιδαγωγικά, η προτεινόμενη βιβλιογραφία είναι απλή: ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ό,τι μπορείς να διαβάσεις πάνω σε θεωρίες, πρακτικές και ό,τι άλλο βρεις, απλά διάβασέ το.
Τα θέματα, που σου δίνουν είναι 3 και επιλέγεις τα δύο. Αν και δε θυμάμαι λεπτομερώς τις εκφωνήσεις, πάνω κάτω ήταν τα παρακάτω (τα θέματα του 2011):
1) Να αναλύσετε τον όρο "αγωγή" και να σχολιάσετε φορείς που ασχολούνται με αυτήν και με ποιους τρόπους
2) Τα είδη διδασκαλίας, π.χ. δάσκαλος - αυθεντία, κτλ.
3) Ειδική αγωγή, ανάλυση όρου και πως συνδέεται με τα Μουσεία

Ελπίζω να βοήθησα!

Καλή επιτυχία!

eyxaristw poly alex!!!

p.s ayto to "ta panta" mporw na pw me agxwse ligo :P

Σχετικά με τη βιβλιογραφία για τα Παιδαγωγικά :

Κολλιάδης Ε., 1997, «Θεωρίες μάθησης και εκπαιδευτική πράξη», τ.Γ΄, Αθήνα

Δάλκος, Γ., 2000, Σχολείο και Μουσείο, εκδ. Καστανιώτη.

Ματσαγκούρας, «Θεωρίες μάθησης........

Στις εξετάσεις του 2010 δύο από τα θέματα ήταν : τι πρέπει να διαθέτει ένα μουσείο για να δεχτεί μια ομάδα παιδιών με ειδικές ανάγκες (πρόσβαση φυσική, διανοητική, συναισθηματική).

Σχέσεις εκπαιδεύσης και μουσείου, και πως ο εκπαιδευτικός πρέπει να προετοιμάζει τα παιδιά για την επίσκεψη στο μουσείο (κάπως έτσι).

Ελπίζω λίγο να βοήθησα. Καλό διάβασμα.

Σαπφώ 

RSS

© 2012   Created by Kostas Arvanitis.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης