Μουσειολογία

η ελληνική εκδοχή

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Μήπως γνωρίζει κανείς από που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί κούκλες κατάλληλες για μουσειακή χρήση?

Ήξερα ότι υπάρχουν δύο βιοτεχνίες. Η μία κάπου στην Αθήνα.

Δεν έχω καταφέρει όμως να βρω καμία διεύθυνση ή τηλέφωνο.

Ευχαριστώ πολύ

Κική

Προβολές: 87

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Κική καλησπέρα,

αν και προφανώς δεν ανήκω στις δύο βιοτεχνίες που ψάχνεις, θα ήταν χαρά μου να συζητήσουμε σε λεπτομέρεια τις εκθεσιακές σου ανάγκες, καθώς διατηρώ επιχείρηση (“ΜουσειοΤεχνική”) παροχής υπηρεσιών σχεδίασης και κατασκευής συστημάτων ανάρτησης και αντιστήριξης εκθεμάτων (object mounting). Όλες οι κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων των κουκλών, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας έπειτα από λεπτομερείς μετρήσεις των διαστάσεων και λαμβάνοντας υπόψιν την κατάσταση διατήρησης των εκθεμάτων, με υλικά αυστηρά επιλεγμένα ώστε να μην προκαλούν φθορές στα εκθέματα.

Αν πιστεύεις πως θα μπορούσα να βοηθήσω σε παρακαλώ στείλε μου ένα email στο maniatis@museotechniki.gr

Νικόλαος Μανιάτης
Συντηρητής Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης
ΜουσειοΤεχνική
Καλημέρα Κική,

Πολά μουσεία προσαρμόζουν κούκλες μόνα τους σε συνεργασία με το τμήμα συντήρησης που προτείνει τα κατάλληλα υλικά(ή πιθανώς σε συνεργασία με το κύριο Μανιάτη που σου έργαψε από πάνω). Υπάρχει αρκετή βιβλιογραφία στη κατασκευή, για παράδειγμα :

White, S. 1994. The Role of Costume Mounting in Preventive Conservation. In Ashok Roy and Perry
Smith, eds, Preventive Conservation: Practice, Theory and Research. Preprints of the Contributions
to the Ottawa Congress, 12-16 September 1994, pp. 228-232. London: International Insitute for
Conservation of Historic and Artistic Works.

Στη διαθεσή σου εαν έχεις κάποια απορία,
Αριστοτέλης
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Μιχάλη θα "μιλήσουμε" διαδικτυακά.
Αριστοτέλη φοβάμαι ότι αυτό δεν είναι δυνατό στην προκειμένη περίπτωση,
γιατί δεν είμαι πλέον υπεύθυνη για το μουσείο που τις χρειάζεται.
Και δεν θέλω να εμπλέξω σε αυτό μόνη κι έρημη τη συντηρήτρια που απασχολείται με stage.
Πληροφοριακά όμως μπορώ να τους δώσω διευθύνσεις από όπου μπορούν να προμηθευτούν έτοιμες κούκλες.
Γι΄αυτό ψάχνω σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ευχαριστώ πάντως, οι πληροφορίες είναι μακροπρόθεσμα χρήσιμες.

RSS

© 2012   Created by Kostas Arvanitis.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης